Sağlık durumu iyiye gidiyor

Go-kart aracında ağır yaralanan Havvanur Yalçın’ın sağlık durumu hakkında konuşan Başhekim Celalettin Kocatürk, ”Durumunun daha iyiye gittiğini söyleyebiliriz. Şuanda bir ameliyat etme planımız yok” dedi.

Sağlık durumu iyiye gidiyor

Go-kart aracında ağır yaralanan Havvanur Yalçın’ın sağlık durumu hakkında konuşan Başhekim Celalettin Kocatürk, ”Durumunun daha iyiye gittiğini söyleyebiliriz. Şuanda bir ameliyat etme planımız yok” dedi.

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Celalettin Kocatürk, Sarıyer’de boynundaki fuların go-kart aracının tekerleğine dolanmasıyla ağır yaralanan Havvanur Yalçın’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Kocatürk, genç kızın durumunun düne göre daha iyi olduğunu ve akşam solunum cihazından ayıracaklarını söyledi.

"DÜNE GÖRE DAHA İYİ DURUMDA OLDUĞUMUZU SÖYLEYEBİLİRİZ"

Havanur Yalçın’ı solunum cihazından ayırarak uyandırmayı planladıklarını söyleyen Başhekim Kocatürk, “Hastamızın düne göre bugünkü durumu daha iyi. Zaten yoğun bakımda sürekli gözetimimiz altında. Bugün hep beraber bir ekip olarak tekrar değerlendirdik. Gerekli incelemelerini yaptık. Durumunun daha iyiye gittiğini söyleyebiliriz. Şuanda bir ameliyat etme planımız yok. Nefes borusundaki yırtığın düzelmeye başladığını gördük. Bu nedenle de solunum cihazından artık ayırmayı planlıyoruz. Tabii boyun bölgesinde tek önemli organ nefes borusu değil, orada bir çok damar, bir çok sinir, omurilik var. Bugün yapmış olduğumuz incelemelerde omurga ve omurilikte daha net görebilmeyi ümit ettiğimiz çok şüpheli bazı alanlar var. Onların anlaşılabilmesi için akşamüzeri hastayı solunum cihazından ayırdıktan sonra daha detaylı emar incelemesi ile değerlendireceğiz. Düne göre daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Solunum cihazından ayırıp artık hastayı uyandırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÖĞÜS KAFESİNDEKİ TÜPLERİ DE ÇEKMEYİ PLANLIYORUZ”

“Her iki ciğerindeki yırtıkta düzelmiş durumda” diyen Başhekim Kocatürk, “Solunum cihazından ayrıldıktan sonra her iki göğüs kafesindeki tüpleri de çekmeyi planlıyoruz. Beynindeki durum tomografisinde önemli bir sorun gözükmüyor. Zaten hasta bizi anlayabiliyor. İşaret dili ile konuşarak anlaşabiliyoruz. Bu beyinde kalıcı bir hasarın olmadığı anlamına gelebilir. Daha da detaylı anlamak için difüzyonlu emar dediğimiz tetkikin yapılması gerekir. Uyandıktan sonra nörolojik muayenenin yapılması gerekir. Bütün bunları akşam üzeri yapacağız” şeklinde konuştu.

(Mehmet Altunışık /İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi