ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Orta Doğu seyahati kapsamında bugün Irak’a geldi. Bakan Austin seyahat öncesinde bölgedeki önemli liderlerle görüşeceğini belirtmişti.
ABD Savunma Bakanı Austin 5 Mart’ta “ABD'nin bölgesel istikrara ve müttefiklerimiz ile ortaklarımızın ortak çıkarlarını ilerletmeye olan bağlılığını bir kez daha teyit etmek üzere Orta Doğu bölgesine gidiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Dün Ürdün’ü ziyaret eden Bakan Austin, “Amerika Birleşik Devletleri ile Ürdün arasındaki kalıcı ve stratejik ortaklık güçlüdür” açıklamasını yaptı.
ABD Savunma Bakanı bugün Irak’ın Başkenti Bağdat’a gelerek “Daha güvenli, istikrarlı ve egemen bir Irak'a doğru ilerlerken ABD-Irak stratejik ortaklığını yeniden teyit etmek üzere buradayım” mesajını paylaştı.
ABD Savunma Bakanı Austin, Irak’ta

YORUM EKLE
1
İzmir'de kumar operasyonu: 43 kişiye 174 bin...
2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün...
3
Kayseri'de, ağır hasarlı 5 katlı bina boşaltıldı
4
Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
5
Daireden 3 traktör çöp çıktı
6
Tarımsal üretim ve ormanlara ilişkin kanun teklifi,...
7
Bandırmaspor - Eyüpspor: 0-1
8
MARKA SEHIR ANKARA PAYLASIMLARI'NDA "KRIZLER...
9
Silivri'de tek teker polisten kaçan motosikletliye...
10
Mehmetçikten depremzede şehit ailesine ziyaret
SIRADAKİ HABER