1748 kişiyi dolandıran 88 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli 19 ilde gerçekleştirilen “DÜĞÜM-1” operasyonları hakkında bilgi verdi. Operasyonlar kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçuna karışan 88 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1748 kişiyi dolandıran 88 şüpheli yakalandı

1,748 vatandaş dolandırıldı, 88 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, operasyonlarda toplam 1,748 vatandaşın dolandırıldığı tespit edildi. Yerlikaya, halkı çeşitli yöntemlerle dolandıran kişilere karşı kararlı olduklarını ve bu tür suçlarla mücadelede göz açtırmayacaklarını vurguladı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli olarak Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, İzmir, İstanbul, Muğla ve Manisa’da düzenlenen operasyonlarda birçok önemli bulguya ulaşıldı.

Mersin merkezli operasyonda 57 şüpheli yakalandı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda, sazan sarmalı yöntemiyle araç satışı yapan ve sosyal medya platformları üzerinden sahte ürün ilanı vererek haksız kazanç sağlayan 57 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 32’si tutuklanırken, 25’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Suçtan elde edildiği tespit edilen yaklaşık 100 milyon TL değerinde 37 adet lüks araç, 17 adet tapu kaydı, 7 adet şirket ortaklık payı ve 142 adet banka ve kripto hesabına el konuldu.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep’te düzenlenen operasyonda, organize suç örgütü kurarak nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçu işleyen 9 şüpheli yakalandı.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Erzurum merkezli olarak Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, İzmir ve Mersin’de düzenlenen operasyonlarda, sazan sarmalı yöntemiyle araç satışı yapan ve kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 9 şüpheli yakalandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Samsun merkezli olarak İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sahte internet siteleri üzerinden bungalov, prefabrik ve konteyner ev ile motosiklet ilanları vererek haksız kazanç sağlayan 8 şüpheli yakalandı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Muğla’da düzenlenen operasyonda, emlak şirketi yetkililerinin konutları hak sahiplerine teslim etmeyip birden fazla kişiye satarak haksız kazanç sağladığı tespit edilen 2 şüpheli yakalandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Balıkesir merkezli olarak Manisa ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda, kendilerini mağdurların yakını olarak tanıtıp yurt dışından gelirken kaza yaptıkları bahanesiyle haksız kazanç sağlayan 3 şüpheli yakalandı.

Çok sayıda silah ortaya çıktı

Operasyonlarda toplamda 10 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart ve taşınabilir bellek ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

Birlik Haber Ajansı-BHA

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi